Vår Historia

 

Karlskoga Trätoffelfabrik är ett familjeföretag i tredje generationen. Det började med att Josef Nilsson 1921 startade företaget i Skrantabacken.

Sedan tog hans son Kjell över och nu är det Tomas Edenvik, svärson till Kjell, som driver företaget på Ekebyvägen i Karlskoga, där fabriken och butiken ligger.

Bland kunderna fanns Bofors samt SSAB och andra järnverk. Vi var först i världen att göra träskor med tåhätta. De användes i industrin tills det kom nya regler som gjorde att träskor inte fick användas som skyddsskor.

På 70-talet hade träskon sin storhets - tid. Varenda en skulle ha dem och många tyckte att det inte blev sommar förrän de fick köra in fötterna i ett par nya träskor. Då var de oftast svarta, utan mönster och utan klack. Idag kan man specialbeställda just sin träsko, i alla fall hos oss. 

Vi på Karlskoga-toffeln tillverkar idag 8 000 par per år. Ett billigt och slitstarkt plagg som tillverkas i storlekar från 22.

Försäljning till skohandeln sker endast i mindre omfattning.

Vill du ha ett par är det säkrast att göra det direkt på Karlskoga Trätoffelfabrik i vår skobutik eller direkt här på webben. Hos oss får du inte bara kunnig och personlig service, du kan också beställa precis den träsko som du vill ha.

Trätofflor
Tillagd i varukorgen